Ημερίδα Εθελοντισμού στο Δήμο Πεντέλης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον Εθελοντισμό, που διοργάνωσε ο Ιδρυτής του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, σε συνεργασία με το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012  από ώρας 10.00 – 14.00, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Εθελοντισμού, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημαρχείου Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

«Δήμο πρότυπο στον Εθελοντισμό και στην λειτουργία του» χαρακτήρισαν το Δήμο μας, ομιλητές και εκπρόσωποι των Εθελοντών και Εθελοντικών οργανώσεων κατά τη διάρκεια της ημερίδας και αναφέρθηκαν επίσης στην πολύπλευρη στήριξη που παρέχει σε κάθε  εθελοντική ομάδα αλλά και σε κάθε οργάνωση εθελοντικής δράσης στην περιοχή.

«Ο Εθελοντισμός είναι η διαδικασία που μας οδηγεί στο δρόμο από τον κόσμο που ζούμε, στον κόσμο που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας»
Στην εκδήλωση τιμήθηκε η σπουδαία Ελληνίδα εικαστικός Οπυ Ζούνη εθελόντρια Πεντελιώτισσα, η οικογένεια της οποίας ευγενικά παραχώρησε ως έμβλημα της εκδήλωσης το έργο της «Για την Ελλάδα» το οποίο μας εκπροσώπησε στην εικαστική έκθεση Ολυμπιακής  Εκεχειρίας του Πεκίνο.

Παράλληλα βραβεύθηκαν προσωπικότητες  προσφοράς στον χώρο του εθελοντισμού. Συγκεκριμένα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι. Σ. Λάτση, η Εκπαιδευτικός, Προϊσταμένη Α’ Εθελόντρια Νοσηλεύτρια Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με Ειδικότητα την Αιμοδοσία κα. Πιτταδάκη Τζέννυ  και η Διοικητής 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Rotary κα. Κοτσαλή Κατερίνα.

Σχετικές δημοσιεύσεις