Γιορτάσαμε περιβαλλοντικά τα Κούλουμα στο Πεντελικό

Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική Καθαρά  Δευτέρα έζησαν  οι χιλιάδες πολίτες που πλημμύρισαν τις πλαγιές  του Πεντελικού από το πρωί.

Με όραμα να ξαναδούμε καταπράσινο το πληγωμένο βουνό,  πολίτες και φίλοι του περιβάλλοντος συμμετείχαν στην γιορτή  που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης, σε συνεργασία με τον  Σύνδεσμο για τη Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού ΣΠΑΠ, το Δήμο Αμαρουσίου και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Από τις 10 το πρωί μικροί και μεγάλοι έδειξαν την ευαισθησία τους  για το βουνό,  φυτεύοντας  όλοι από ένα δενδράκι,  γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα και υποδέχθηκαν τη Σαρακοστή με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια , αλλά και απολαμβάνοντας λαγάνα και σαρακοστιανούς μεζέδες.  Χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές φορεσιές , προσέφεραν στους παρευρισκόμενους μια μουσική περιπλάνηση ανά την Ελλάδα. Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι έμαθαν πως να κατασκευάζουν χαρταετό, ενώ στο τέλος κάθε παιδί πήρε δώρο έναν.

Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων, καθώς και η συντονισμένη δουλειά  των εθελοντών  είχε ως αποτέλεσμα να φυτευτούν πάνω από πέντε χιλιάδες δενδρύλλια, διαφόρων ποικιλιών.
Σήμερα βάλαμε τη δική μας ελπιδοφόρα πινελιά στο γκρίζο της εποχής μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πρασινίσουμε το Πεντελικό.

 ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
2132050 018
pentelipress@melissia.gr
www.penteli.gov.gr
www.stergiou-kapsalis.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις