Περγαμόντο Γλυκό

Υλικά
1 ½  κιλό περγαμόντο
2 κιλά ζάχαρη
2 ½ ποτήρια νερό
χυμό από 1 λεμόνι
3 κουταλιές γλυκόζη

 

Εκτέλεση
1. Ξύνουμε ένα-ένα τα περγαμόντα εξωτερικά στην ψιλή πλευρά του τρίφτη. Τα κόβουμε στα τέσσερα. Αφαιρούμε από κάθε κομμάτι την ψίχα ώστε να μείνουν μόνο οι φλούδες.
2. Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, ρίχνουμε τις φλούδες και αφήνουμε να βράσουν αρκετή ώρα. Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις βάζουμε σε κρύο νερό να σταθούν για μερικές ώρες, αλλάζοντας τουλάχιστον 3 φορές το νερό τους. Τις στραγγίζουμε καλά.
3. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη με το νερό ώστε να δέσουν λίγο. Ρίχνουμε τις φλούδες περγαμόντο, το χυμό του λεμονιού και τη γλυκόζη. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετούμε σε βάζα.

Συντάχθηκε απο την Καίτη- ΠΗΓΗ : www.coutala.com

Σχετικές δημοσιεύσεις