Άδεια στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου

  

Στο εξής οι γυναίκες υπάλληλοι που εργάζονται  σε Βρετανική εταιρεία θα επιτρέπεται να παίρνουν άδεια

κατά τη διάρκεια της περιόδου, χωρίς όμως να θεωρείται αναρρωτική.  

Η Bex Baxter, διευθυντής της Coexist με έδρα το Bristol, χαρακτήρισε την κίνηση απολύτως αναγκαία προκειμένου να καταρριφθούν σχετικά ταμπού και να αναγνωριστούν οι μοναδικές φυσικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένες γυναίκες κάθε μήνα, αναφορικά με την έμμηνο ρύση τους.  

Η Bex Baxter, διευθυντής της Coexist με έδρα το Bristol που εφαρμόζει το επαναστατικό μέτρο   “Θέλαμε μια πολιτική που να αναγνωρίζει και να επιτρέπει στις γυναίκες να παίρνουν τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια του κύκλου περιόδου χωρίς να αναγκάζονται να το κάνουν όλο αυτό κάτω από την ταμπέλα της ‘άρρωστης'”, εξηγεί η ίδια στον Guardian.  

Για πολλές γυναίκες η περίοδος συνδέεται με ανυπόφορους πόνους που κάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα εξαιρετικά δύσκολη μέχρι και ακατόρθωτη, συμπεριλαμβανομένου το να πάνε στην δουλειά τους. Ωστόσο νιώθουν πως δεν μπορούν να παίρνουν κάθε μήνα ρεπό χωρίς να κινδυνεύουν να θεωρηθούν αντιπαραγωγικές.  

Η Baxter θέλει να καταρρίψει αυτήν την αρνητική σύνδεση. “Αν δουλεύεις με τους φυσικούς σου ρυθμούς, η δημιουργικότητα και η ευφυΐα σου ξεδιπλώνονται καλύτερα. Κι αυτό είναι κάτι πολύ καλό για την επιχείρηση” καταλήγει. 

Πηγή: lifo

Σχετικές δημοσιεύσεις