Στο Περιστέρι οι μαθητές των Κοινωνικών Φροντιστηρίων αρίστευσαν!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Α. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ
Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης υποδέχτηκε στις 3 Ιουλίου 2014 στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους μαθητές των Κοινωνικών Φροντιστηρίων της Ιεράς Μητρόπολης και τους συνεχάρη για τις επιτυχίες τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Πρόκειται για μαθητές, που προέρχονται από άπορες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές ή με χαμηλό εισόδημα οικογένειες. Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια αποτελούν πλέον μια καταξιωμένη κοινωνική δράση, που καλύπτει τις σημερινές απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος. 
Στελεχώνονται εθελοντικά από καταξιωμένους καθηγητές, τους ευχαρίστησε ο κ. Παχατουρίδης για την κοινωνική τους προσφορά, καθώς και τον Επιστημονικό Συντονιστή των κοινωνικών δράσεων, καθηγητή Γιώργο Βαθιώτη.
Ενημέρωσε ότι όσοι μαθητές περάσουν σε σχολές εκτός Αττικής, θα έχουν την κάλυψη της πρωτοποριακής κοινωνικής δράσης «Σ’ έχω έννοια», που ο Δήμος αναλαμβάνει την παροχή τροφίμων. Κάθε μήνα ένα πακέτο που περιλαμβάνει τα τρόφιμα που χρειάζεται ο φοιτητής για να περάσει, αποστέλλεται στον τόπο διαμονής του. 
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο κ. Παχατουρίδης έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στα κοινωνικά προβλήματα των δημοτών που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από τη μνημονιακή ασφυξία. Σε πανελλήνιο επίπεδο αναγνωρίζεται το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Περιστερίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις