Πεζοπορική βόλτα στην Πάρνηθα 6 Απριλίου

Πεζοπορική βόλτα στον δρυμό της Πάρνηθας,το Σάββατο 6 Απριλίου.
Ο καιρός ζεσταίνει σιγά σιγά και οι βόλτες στο βουνό έχουν γίνει ακόμα πιο απολαυστικές.

Το Σάββατο λοιπόν πεζοπορούμε στο αγαπημένο μας βουνό. Πάρτε τα σακίδια σας, φορέστε παπούτσια άνετα για το βουνό και πάμε να χαθούμε στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια δρυμού.
Στη βόλτα μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά (7 ετών και άνω), κάνοντας μια αναζωογονητική βόλτα μέσα στον καθαρό αέρα και τις μυρωδιές του δάσους.

Δωρεάν συμμετοχή !!!
Από το καταφύγιο Φλαμπούρι θα ξεκινήσουμε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το βουνό και την απίστευτη ομορφιά της Πάρνηθας. Η  διαδρομή θα είναι κυκλική, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές και θα κινηθούμε σε ήπιους ρυθμούς, κυρίως μέσα από ορεινά μονοπάτια. Πάρτε την παρέα σας, ή και μόνοι σας και θα γίνουμε όλοι μια παρέα, για μια πανέμορφη βόλτα στο ελατόδασος, της Πάρνηθας.

Λεπτομέρειες
Ώρα εκκίνησης από το Φλαμπούρι ~11:00΄
Ώρες πεζοπορίας ~3:00΄ ώρες.
Βαθμός δυσκολίας Α΄

Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, γράφοντας το όνομα σας
μέσα στο καταφύγιο, στην λίστα συμμετεχόντων της πεζοπορίας.

Βαθμοί δυσκολίας:
Α: Εύκολη πεζοπορία
Β: Εύκολη ανάβαση ή διάσχιση
Γ: Δύσκολη ανάβαση
Δ: Δύσκολη χειμερινή ανάβαση
+: αναρριχητικά σημεία κατά τη διάρκεια της ανάβασης

Βασικός Εξοπλισμός
Άνετα παπούτσια για περπάτημα στο βουνό, σακίδιο πλάτης, τζάκετ-αδιάβροχο, φαρμακείο.
Να υπολογίζετε ότι στο βουνό η θερμοκρασία είναι 5-7 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215.
E-mail: info@flabouri.gr

Οδηγίες πρόσβασης εδώ.
Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Για την διαμονή απαιτείται κράτηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος στις βόλτες μας αποκλειστικά με δικιά του ευθύνη. Παρακαλούμε διαβάστε τις λεπτομέρειες της διαδρομής και εφόσον έρθετε, να είστε σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες σας. Αν ο αρχηγός της διαδρομής κρίνει ότι κάποια άτομα δεν διαθέτουν τις δυνατότητες για την ασφαλή ολοκλήρωση της διαδρομής, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μην λάβουν μέρος για την ασφάλεια όλων.

Σχετικές δημοσιεύσεις