Όταν ο Έλληνας έχει μεράκι φτιάχνει ποδήλατα!

Η Καρδίτσα είναι η ιδιαίτερη πατρίδα ενός «μερακλή κατασκευαστή ποδηλάτων».
Ο αυτοδίδακτος Βαγγέλης Κακαργιάς ίδρυσε την Curba Handmade Bicycles σε ένα εργαστήριο στην αυλή του σπιτιού του στην Καρδίτσα και φτιάχνει τα πιο ιδιαίτερα χειροποίητα ποδήλατα.
“Αξίζει να δώσει κάποιος λίγα παραπάνω χρήματα, αφού θα κατασκευαστεί για τον ίδιο αποκλειστικά ένα ποδήλατο ακριβώς όπως το φαντάζεται, 100% για τις δικές του απαιτήσεις. Και το κυριότερο όλων, θα είναι ένα μοναδικό κομμάτι φτιαγμένο με ελληνικό μεράκι.”  Δηλώνει ο Βαγγέλης Κακαργιάς και δίνει τη δυνατότητα στο 70% των κατοίκων της Καρδίτσας που χρησιμοποιούν το ποδήλατο σαν κύριο μέσο μετακίνησης, στα συνολικά 14χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων που διασχίζουν την πόλη να επιλέγουν το χειροποίητο μοναδικό ποδήλατο που κατασκευάζει ο ίδιος.
Δηλώνει πως “Το να βρεις το σωστό επάγγελμα είναι σαν να βρίσκεις την ψυχή σου σ’ αυτόν τον κόσμο”, και είναι σίγουρος πως το βρήκε και δεν θα εγκατέλειπε για κανένα λόγο την Καρδίτσα για να πάει σε μεγάλη πόλη.
Οι Καρδιτσιώτες έχουν πολύ καλή σχέση με το ποδήλατο, κι αυτό γιατί η πόλη είναι επίπεδη και με μεγάλο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.   
 

Σχετικές δημοσιεύσεις