Ποδήλατο επίσημο μέσο στις Ευρωπαϊκές μεταφορές

Η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου για τον Τουρισμό και τις Μεταφορές ψήφισε τις καθοριστικές οδηγίες για την υποδομή των μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ποδηλασία πλέον θα είναι ένα επίσημο μέσο μεταφοράς και θα ανήκει στο Πανευρωπαϊκό Μεταφορικό Δίκτυο ανοίγοντας την πόρτα για δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις για το ποδήλατο.
Το αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο προσπαθειών και επίμονης καμπάνιας για τη χρήση ποδηλάτου, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ECF), τις ομάδες που είναι μέλη της,διάφορες βιομηχανίες ποδηλάτων, αλλά χιλιάδων e-mail που στάλθηκαν στα μέλη της επιτροπής πριν την ψηφοφορία δεν είναι οριστικοποιημένο σε ότι αφορά το ακριβές κείμενο που είχε προταθεί από την EC.
Έτσι λοιπόν η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Τουρισμό και τις Μεταφορές ψήφισε την υιοθέτηση πολίτικών για την ανάπτυξη του τουρισμού ώστε σε δημόσια έργα να προβλέπονται γέφυρες, τούνελ και υποδομές για ποδηλάτες και ποδηλατικά μονοπάτια μεγάλης απόστασης όπως το EuroVelo, με σκοπό μέσω της ποδηλασίας να δοθούν σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης για υποδομές και φυσικά για ανάπτυξη, οικολογικό όφελος αλλά και ανάπτυξη των εργασιακών θέσεων στον οικοδομικό τομέα..

Αν έχετε απορίες, θέλετε οποιεσδήποτε πληροφορίες, διευκρινήσεις ή λύσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2118503001, με fax στο 2118009404 ηλεκτρονικά στο info@acploes.com (τηλέφωνο απαραίτητο) και μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Ενημερωθείτε άμεσα για τις υπηρεσίες μας στο http://acploes.com/

Σχετικές δημοσιεύσεις