Πώς να φροντίσουμε τα μαλλιά μας το χειμώνα.

Πώς να φροντίσουμε τα μαλλιά μας το χειμώνα.

 

‘Όπως το δέρμα μας θέλει περιποίηση το χειμώνα έτσι και τα μαλιά μας επιρεάζονται από τον κρύο καιρό, αλλά επίσης και πολλά άλλα παράγοντα όπως η συχνή χρήση του ζεστού αέρα του σεσουάρ, των σκουφιών και των καπέλων από συνθετικά υλικά, η θέρμανση, η έλλειψη ενυδάτωσης και σωστής διατροφής κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα μαλλιών θα διεισδύσουν βαθιά στο εσωτερικό της τρίχας και θα βελτιώσει την ενυδάτωση των μαλλιών. Μην λούζεστε με καυτό νερό. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν θρέψης και βιταμίνες, που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της θρεπτικής ισορροπίας των μαλλιών και μαλακτική κρέμα για να τα ξεμπλέξετε εύκολα και να μην σπάνε και κρατήστε τη 2 λεπτά τουλάχιστον πριν τα ξεβγάλετε. Μια φορά την εβδομάδα κάντε και μάσκα μαλλιών και κρατήστε τη αρκετή ώρα στα μαλλιά.

 

 

 

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Να αποφεύγετε να τα στεγνώνετε τρίβοντάς τα με την πετσέτα, επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην δομή της τρίχας απλά τυλίχτε τα με αυτήν, έτσι θα κρατήσουν την υγρασία και θα γλυτώσετε τη φθορά τους από την τριβή
Το χειμώνα περιορίστε τα δύσκολα χτενίσματα και όλων των ειδών τα φάρμακα όπως της ισιωτικής, την χρήση των ζεστών μπικουτί, σεσουάρ, κατσαρώματος μαλλιών ή πρέσας ισώματος μαλλιών. Σε περίπτωση που χρειαστεί  να κάνετε χρήση σεσουάρ, χρησιμοποιήστε ένα επαγγελματικό σε χαμηλότερο βαθμό, κρατώντας το σε απόσταση 30 εκ. από τα μαλλιά.
Μια κατάλληλη ποσότητα προϊόντων styling και μιας βούρτσας μαλλιών, από καλή ποιότητα και φυσικές τρίχες και η βάση της να είναι από λάστιχο θα σας γλυτώσει από το στατικό ηλεκτρισμό που γίνεται και όταν φοράμε καπέλο ή κασκόλ από συνθετικά υλικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις