Πρωτοβάθμια περίθαλψη – Η πρόληψη συμβάλει στη διάγνωση των ασθενειών

Γράφει ο Μανώλης Χατζηπέτροs– Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Η υγεία μας, ψυχική και σωματική, είναι σε μεγάλο βαθμό στα χέρια μας.

Αυτή επιτυγχάνεται με συνείδηση των παραγόντων “κινδύνου” για την υγεία μας και με ιατρικές επισκέψεις και κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις εντοπίζονται τα όποια προβλήματα.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, όσο ποιο γρήγορα εντοπίζονται, τόσο ποιο θεραπεύσιμα είναι και αντιμετωπίζονται χωρίς μεγάλους κινδύνους με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή,η οποία μπορεί να περιλαμβάνει, φαρμακευτική μέθοδο,άσκηση δίαιτα η και έγκαιρη νοσηλεία.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αυξάνει διαρκώς την πιθανότητα για παθήσεις του οργανισμού μας.

Υπέρταση, κάπνισμα,παχυσαρκία,έλλειψη άσκησης, άγχος,μόλυνση περιβάλλοντος, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες κινδύνου.
Βασική προτεραιότητα στην πρόληψη της ασθένειας είναι η τακτική, ετήσια τουλάχιστον, επίσκεψη των “υγιών” στο γιατρό. Βάζω εισαγωγικά διότι πολλοί από μας συνηθίζουμε να λέμε: Μα γιατί να πάω στο γιατρό η να κάνω εξετάσεις αφού είμαι καλά; Όμως συχνά τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά.
Εκείνος θα καταγράψει το ιατρικό ιστορικό, λεπτομερή κλινική εξέταση και βασικό εργαστηριακό έλεγχο ανάλογα την ηλικία, το φύλο, τις ατομικές και κληρονομικές προδιαθέσεις.

Ορισμένες από τις βασικές εξετάσεις είναι:
-Μέτρηση αρτηριακής πίεσης.
-Ηλεκτροκαρδιογράφημα η και τεστ κόπωσης.
-Γενικές αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες μας προσδιορίζουν τα επίπεδα σακχάρου, χοληστερίνης στάθμης σιδήρου και βιταμινών,ηπατικής,νεφρικής λειτουργίας και θυρεοειδούς.
-Τρίπλεξ άνω και κάτω άκρων κατά περίπτωση.
-Μαστογραφία,Τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες και μέτρηση οστικής πυκνότητας.
-Κολονοσκόπηση σε άτομα άνω των 50.
-Εξέταση για τον Προστάτη(προστατικό αντίγονο) στους άνδρες άνω των 40 ετών.
-Πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο.

Είναι καλύτερη και φθηνότερη η διάγνωση παρά τη νοσηλεία.
Όταν η άμυνα του οργανισμού μας είναι σε καλό επίπεδο, όλες οι προδιαθέσεις, επίκτητες η γενετικές, βρίσκονται σε λήθαργο.’Όταν καταπέσει η άμυνα, οι προδιαθέσεις, βγαίνουν στην επιφάνεια και εκδηλώνεται η νόσος.
Πως όμως συμβάλλουν τα ταμεία της κοινωνικής μας ασφάλισης στην έγκαιρη και σύγχρονη αντιμετώπιση των ιατρικών επισκέψεων και διαγνωστικών εξετάσεων;
Υπάρχει καθυστέρηση, γραφειοκρατία, πολλές φορές χρονοβόρα διαδικασία με αποτέλεσμα την απογοήτευση η την ακύρωση του ιατρικού ελέγχου μας.

Η ιδιωτική ασφάλιση με ευέλικτα και ποικίλα προγράμματα αντιμετωπίζει σωστά και αποτελεσματικά το πρόβλημα.
Υπάρχουν προϊόντα στην αγορά τα οποία σου παρέχουν είτε ετήσιο τσεκάπ σε διαγνωστικά κέντρα,είτε πλήρη ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, η λεγόμενη εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Επομένως η πλήρη εξωνοσκομειακή περίθαλψη αποτελείται από:
*Ιατρικές επισκέψεις.(Στα ιατρεία και στο σπίτι του ασφαλισμένου)
*Διαγνωστικές εξετάσεις.
*Ετήσιο τσεκάπ.
Υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης και οδοντιατρικού προγράμματος.

Υπάρχουν προγράμματα ασφαλιστικών εταιρειών για όλα τα βαλάντια τα οποία καλύπτουν είτε με κάποιο ανώτατο όριο αυτές τις επισκέψεις και εξετάσεις, είτε με απεριόριστο ποσόν, είτε με 100% κάλυψη είτε με κάποιο ποσοστό επί %.
Η ηλικία εισόδου δίνεται σε ανθρώπους 3 μηνών έως 70 ετών.

Η διάρκεια είναι ΙΣΟΒΙΑ.Αυτό σημαίνει ότι όσων ετών και να πάει ο ασφαλισμένος δεν μπορεί η ασφαλιστική εταιρεία να τον εξαιρέσει η να τον διαγράψει, από το πρόγραμμα άσχετα την κατάσταση υγείας του και την τυχόν χρήση που πραγματοποιεί.
Τα κόστη ξεκινούν από 5 € το μήνα μέχρι και 30€ ανάλογα όπως είπαμε τις παροχές-καλύψεις, τα όρια ευθύνης της εταιρείας, το ποσοστό κάλυψης κ.λ.π.

Υπάρχει και η δυνατότητα για απόκτηση των παροχών σε οικογενειακό συμβόλαιο με ειδικές εκπτώσεις οι οποίες συμφέρουν ιδιαίτερα καθώς και ετήσια έκπτωση -άσχετα με την χρήση η μη των παροχών-η οποία έκπτωση μπορεί να φθάσει μέχρι και το 90% της αρχικής αξίας του κόστους!
Η εξυπηρέτηση γίνεται μέσα από συντονιστικά κέντρα με παροχή ιατρικών συμβουλών και πληροφοριών και κλείσιμο ραντεβού στα κατά τόπους συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και ιατρούς.

Το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αν αξιολογηθεί η χρήση η οποία θεωρείται βεβαία και όχι πιθανή.
Αλλά ας αφήσουμε κάτι να το πούμε από το τηλέφωνο η ακόμη καλύτερα από κοντά…
Σας ευχαριστώ για την μέχρι τώρα ανταπόκριση και επικοινωνία.Μου δίνουν θάρρος και αυτοπεποίθηση να συνεχίσω να σας παρουσιάζω χρήσιμα απλά και εκλαϊκευμένα θέματα ασφάλισης.

Θα μου δώσει ιδιαίτερη χαρά να μου προτείνεται εσείς ποιο θέλετε να είναι το επόμενο θέμα στο οποίο θα επιχειρήσω να αναπτύξω.
Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε όσο ποιο συχνά μπορείτε τη θάλασσα, η οποία μας δίνει χαρά ευεξία και υγεία.

Μανώλης Χατζηπέτρος
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Λ.Συγγρού 24 κ Πλατεία Τσόκρη 1 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.210-9213445-46 Φαξ:210-9213448
———–
Οικία: Νίκης 8-10, Δάφνη 17234
Τηλ.2109013870 / 2110122231
Κινητό: 6942 55 77 99
Νάξου 2285061840
e-mail : manolischatzipetros@yahoo.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις