ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣTΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Την Κυριακή 16 – 10 – 2011 πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Γαλατσίου η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγωνιστή της Δημοκρατίας Νικηφόρου Μανδηλαρά στην ομώνυμη πλατεία, στο Γαλάτσι.

Παρέστησαν στην εκδήλωση: Η κ. Αριέττα Μανδηλαρά και μέλη της οικογένειας, ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, οι προσωπικοί φίλοι του αγωνιστή κ. Απόστολος Κακλαμάνης Πρ. Πρόεδρος της Βουλής – Βουλευτής, και ο κ. Μανώλης Γλέζος πρώην βουλευτής. Επσης παρίστανται ο κ. Θεόφιλος Λάζαρος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Νίκος Μαϊτός Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ., Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Γαλατσίου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης και αρκετός κόσμος, παρά το κρύο και τον βροχερό καιρό.

Την επιμέλεια του έργου για την κατασκευή της προτομής του Νικηφόρου Μανδηλαρά και της σεμνής  τελετής των αποκαλυπτηρίων είχε η κ. Μαρία Αλιμπέρτη, Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών – ΚΑΠΗ – Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Γαλατσίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυριάκος ΤσίροςΟ Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών Αθήνας κ. Αντώνης Παπακωνσταντής.Χαιρετισμό έστειλε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορώνου κ. Νίκος Χουζούρης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη ζωή και τη δράση του τιμώμενου αγωνιστή και μάρτυρα της δημοκρατίας και της προόδου Νικηφόρου Μανδηλαρά, καθώς επίσης στην απόφαση του Δημάρχου κ. Κυριάκου Τσίρου να ψηφιστεί πρότασή του ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο το 2008  για την ονοματοδοσία της πλατείας αυτής και την εγκατάσταση της προτομής του.

Δίπλα στην προτομή έχει τοποθετηθεί μεγάλη σμυριγλόπετρα (Ναξιακή σμύρδα) με μέριμνα του Συλλόγου Κορωνιδιατών.Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του επανασυσταθέντος το 1953 Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου. Η προτομή είναι έργο του γλύπτη κ. Γεώργιου Μέγκουλα.Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, της γλυπτικής απεικόνισης και αναπαράστασης του Νικηφόρου, μας επιτρέπουν να αντλήσουμε σκέψεις και συμπεράσματα από την ιστορία, τις μνήμες και τις αξίες του λαού μας. Και γι’ αυτό η συγκυρία είναι καίρια.

Το Γαλάτσι τίμησε τον Νικηφόρο Μανδηλαρά. Αλλά η καλύτερη τιμή γι’αυτόν θα είναι να βαδίσουμε στο δρόμο των κοινωνικών αγώνων, ατίμητη παρακαταθήκη που η σύντομη ζωή του μας κληροδότησε.

Σχετικές δημοσιεύσεις