«Έτσι είναι ο κόσμος» από τη Σύγχρονη Σκηνή στο Γαλάτσι

Σας περιμένουμε στη θεατρική παράσταση «Ετσι είναι ο κόσμος» την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο

στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου
«Έτσι είναι ο κόσμος»  από τη Σύγχρονη Σκηνή Μ.Κ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί  την  Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στις 20:00
στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος»,
στο ισόγειο του Δημαρχείου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Στην τρίπραχτη κωμωδία του «΄Ετσι είναι ο κόσμος» ο ακαδημαϊκός Γρηγόρης Ξενόπουλος με πλούσιο ηθογραφικό χρώμα καταγράφει τα προβλήματα μιας μικροαστικής οικογένειας στη δεκαετία του ’30 προσφέροντας άφθονο γέλιο αλλά και προβληματισμό.

Σύντομη περιγραφή του έργου: στην περιοχή του Μεταξουργείου σε φτωχοκατοικία αυλής κατοικούν ο κυρ Θάνος (μανάβης) με τη γυναίκα του Λαμπρινή και τη δεκαεφτάχρονη κόρη τους Σμαρώ. Από προηγούμενο γάμο ο κυρ Θάνος έχει ένα γιό τον Νώντα, (ταξιτζή στο επάγγελμα).
Το ενδιαφέρον της τίμιας μάνας για τη σωστή διαπαιδαγώγηση της ατίθασης κόρης της, με την οποία είναι σε συνεχή σύγκρουση, αλλά και το παραστράτημα του πατέρα με την κατά πολλά χρόνια νεότερή του και μακρινή ξαδέλφη του Βγενιώ, δίνουν τα ερεθίσματα στο διαβολοκόριτσο να ενοχοποιήσει τη μητέρα της για «απιστία», ώστε ο κυρ Θάνος να τη διώξει και να την αντικαταστήσει με τη Βγενιώ.

Έχοντας πλέον ελευθερωθεί από τον αυστηρό έλεγχο της μάνας της, με τη φίλη της Μάτα και την ανοχή της Βγενιώς αρχίζει ένα ερωτικό παιχνίδι με τον Παύλο (τραπεζικό) ο οποίος με τη σειρά του εκμεταλλευόμενος τις καταστάσεις, αναπτύσσει τις ανάλογες σχέσεις και με τις τρεις (Σμαρώ, Μάτα, Βγενιώ). Η κ. Αρετή, γειτόνισσα, μητέρα της Μάτας, αλλά και ο Νώντας, σε κάποια στιγμή, ξεσκεπάζουν το διαβολοκόριτσο στον κ. Θάνο, ο οποίος μετανοιωμένος, ζητάει την επιστροφή της γυναίκας του…

Σχετικές δημοσιεύσεις