9 Συμβουλές για την προστασία του αυτοκινήτου-μηχανής σας από παράνομες ενέργειες

Στα πλαίσια του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:
1.    Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωμένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
2.    Μην αφήνετε ποτέ το μεταφορικό σας μέσον µε αναμμένη τη μηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
3.    Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
4.    Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείμενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιμαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
5.    Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
6.    Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήματος µέσα σε αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
7.    Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθμευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.
8.    Να αποφεύγετε να σταθμεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά μέρη.
9.    Αν έχετε ακινητοποιήσει το όχημα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, να αποσυνδέετε την μπαταριά του.

Αν όμως διαπιστώσετε, ότι το όχημα σας έχει παραβιαστεί καταγγείλετε άμεσα το γεγονός στην Αστυνομία. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τµήµα.

Σχετικές δημοσιεύσεις