Η Σκάρλετ Γιοχάνσον γίνεται… φονικό όπλο: Lucy

Tου Δημήτρη Μπούρα
 
ΣΥΝΟΨΗ: Η Λούσι, Αμερικανίδα φοιτήτρια στην Ταϊβάν, παγιδεύεται από τον Αμερικανό φίλο της και γίνεται όμηρος-βαποράκι της κινεζικής μαφίας. Ένα πακέτο ναρκωτικών εμφυτεύεται στην κοιλιά της για να μεταφερθεί στην Ευρώπη,  
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΛΙΚ Μπεσόν. 
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Σκάρλετ Γιοχάνσον, Μόργκαν Φρίμαν, Αμρ Γουακίντ, Τσόι Μιν Σικ. Πρεμιέρα στις 28/8.
 
Το 2014 είναι χρονιά-σταθμός για την 30χρονη Σκάρλετ Γιοχάνσον: θα αποκτήσει το πρώτο της παιδί, ενώ βλέπει στο limit up της μετοχές της στο χρηματιστήριο του θεάματος. Την είδαμε την περασμένη άνοιξη στο μπλοκ μπάστερ «Captain America 2», αλλά και στο αλλόκοτο, σχεδόν πειραμα-τικό, «Κάτω από το δέρμα». Την περιμένουμε στην εκπνοή του Αυγούστου στο «Lucy» – μείγμα ιστορίας εκδίκησης και επιστημονικού φαντασία, με το οποίο άνοιξε το Φεστιβάλ του Λοκάρνο πριν από λίγες ημέρες.
Στΐ8 αρχές του 2000 η Γιοχάνσον ήταν μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς
που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο. Ξεχώρισε στο «Χαμένοι στη μετάφραση», στο «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο κολιέ» και στη συνέχεια εντυπωσίασε στο «Match Point» και στο «Vicky Cristina Barcelona», σε ρόλους που μαρτυρούσαν ώριμη ηθοποιό. Σήμερα το σταρ σίστεμ την πλασάρει ως… ζωντανό κομψοτέχνημα (στο vintage διαφημιστικό σποτ τns «D&G») αλλά και cos sex symbol, αλαβάστρινη και όχι πλαστική (σε εξώφυλλα όπωs αυτό του Vanity Fair). Το πρόσωπο ms είναι πανέμορφο και η παρουσία ins στα κινηματογραφικά πλατό αποτελεί το αντίθετο τns πληθωρικότητας. 
Ο Λικ Μπεσόν στο τελευταίο στοίχημά του έχει ποντάρει τα πάντα στη Γιοχάνσον, ιδιαίτερα στο πρόσωπο της το οποίο αρέσκεται να το κινηματογραφεί σε κοντινά πλάνα. Μια νεαρή γυναίκα μεταλλάσσεται σε «θεό», σε alien-υπερυπολογιστή, όταν οι ναρκωτικέ$ ουσίες που έχουν ράψει Κινέζοι μαφιόζοι στην κοιλιά ms έρχονται σε επαφή με το αίμα της. Αποκτά τηλεπαθητικές, τηλεκινητικές δυνάμει, αλλά και την απόλυτη σοφία, μια και όλοι οι νευρώνες του μυαλού τns μπαίνουν σε πλήρη λειτουργία.
 
 

Σχετικές δημοσιεύσεις