“Σκοτεινά μυστικά”- Μίκαελ Γιουρτ & Χανς Ρούσενφελντ

Συγγραφέας: Μίκαελ Γιουρτ & Χανς Ρούσενφελντ, Σουηδία- Μετάφραση: Γιώργος Μαθόπουλος
Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ- Σειρά: Ξένοι Λογοτέχνες –Αστυνομικό θρίλερ
Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2011- Σελ.: 480 – Τιμή: 17,70€ – ISBN: 978-960-496-018-7

Όλα ξεκινούν με ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία και τη δήλωση εξαφάνισης ενός δεκαπεντάχρονου αγοριού, του Ρότζερ. Λίγες μέρες μετά, μια ομάδα προσκόπων ανακαλύπτει τυχαία το πτώμα του σ’ ένα βάλτο έξω από την πόλη Βεστερός.

Είναι γεμάτο μαχαιριές και λείπει η καρδιά. Ο ψυχολόγος Σεμπάστιαν Μπέργκμαν, εγκληματολόγος και ένας από τους καλύτερους εμπειρογνώμονες στη Σουηδία σε δολοφονίες κατά συρροήν, βρίσκεται τυχαία στη Βεστερός για ένα προσωπικό του θέμα. Ύστερα από το χαμό της γυναίκας και της κόρης του στο τσουνάμι στην Ινδονησία, έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και έχει κλειστεί στον εαυτό του. Όμως, η αστυνομία χρειάζεται τη βοήθειά του. Και ο Μπέργκμαν βυθίζεται  σιγά σιγά σε μια υπόθεση που κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά.

Στα ίχνη του Χένινγκ Μάνκελ και του Στιγκ Λάρσον, δύο νέα ονόματα έρχονται
να ταράξουν τα νερά της σύγχρονης σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο ΜΙΚΑΕΛ ΓΙΟΥΡΤ είναι ένας από τους ιδρυτές και ιδιοκτήτες της «Tre Vänner», μιας σουηδικής εταιρίας τηλεοπτικών παραγωγών, διαφημιστικών βίντεο, θεατρικών έργων κ.ά.

Ο ΧΑΝΣ ΡΟΥΣΕΝΦΕΛΝΤ γεννήθηκε το 1964 στο Μπόρας της Σουηδίας. Είναι θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και εκφωνητής-παρουσιαστής στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση αντίστοιχα.

Το ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ είναι το πρώτο τους βιβλίο, με το οποίο εγκαινιάζουν μια σειρά αστυνομικών θρίλερ με πρωταγωνιστή τον ψυχολόγο-εγκληματολόγο Σεμπάστιαν Μπέργκμαν.

Δημόσιες Σχέσεις, Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τηλ. 2102804800, fax: 2102819550, e-mail: pr@psichogios.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις