Δράση της GREENPEACE στο Υπουργείο Οικονομικών… τώρα!

ιλιάδες πολίτες στέλνουν μήνυμα στον Υπουργό Οικονομικών: από το ελληνικό σπίτι ξεκινά ο ΅πόλεμος κατά της ανεργίας και η ΅επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.

Ένα ‘τυπικό’- απροστάτευτο από το κρύο – ελληνικό σπίτι, έστησαν οι ακτιβιστές της Greenpeace έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Μέσα από τη δράση τους, οι ακτιβιστές καλούν τον κόσμο να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να στηρίξει έμπρακτα ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων ως βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αυτό είναι η πιο αποδοτική, φιλική στο περιβάλλον και κοινωνικά δίκαιη επένδυση που θα ενισχύσει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, μειώνοντας την εξάρτηση από εισαγωγές πετρελαίου.

Εντελώς απροστάτευτα είναι τα ελληνικά νοικοκυριά από το κρύο, τα φτωχότερα εκ των οποίων αναγκάζονται να ζουν ακόμα και με θερμοκρασίες 5,5-8,5°C στο εσωτερικό των σπιτιών τους παρά τον πιο ήπιο χειμώνα των τελευταίων ετών. Ήδη 6 στους 10 πολίτες υποφέρουν από το κρύο, την ώρα που η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και οι συνεχείς αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια όλο και περισσότερα νοικοκυριά στα όρια της ενεργειακής φτώχειας.
Ωστόσο, τα εντελώς ακατάλληλα για σωστή και οικονομική θέρμανση κτίρια της Ελλάδας προσφέρουν μία μοναδική ευκαιρία για κοινωνικά δίκαιη και πραγματική ανάπτυξη.

Ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων μπορεί να εξοικονομήσει από τις ενεργειακές δαπάνες νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων 9 δις ¤ ως το 2020, να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου κατά 650.000 τόνους ετησίως και να δημιουργήσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας σε όλο το εύρος του κατασκευαστικού τομέα, αλλά και την εγχώρια πράσινη βιομηχανία.

«Δεν θα βρισκόμασταν σήμερα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αν δεν ήταν επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε σήμερα κιόλας στην εξοικονόμηση ενέργειας», ανέφερε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
«Όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο περισσότερο χάνουμε ευκαιρίες να καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια, την ανεργία, αλλά και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.»

Η Greenpeace καλεί τον κόσμο να μπει στην ιστοσελίδα:
www.greenpeace.org/greece/krioneis-spiti-sou
για να ενημερωθεί και να στείλει επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ζητώντας να επανεκκινήσει την οικονομία επενδύοντας στα σπίτια μας.
 
Περισσότερες πληροφορίες: Τάκης Γρηγορίου, 210-3806374-5, 6984617027

Σχετικές δημοσιεύσεις