20.000 Έλληνες στο δρόμο!

20.000 συνάνθρωποι μας βρίσκονται ήδη στους δρόμους από το 2010, όχι γιατί συμμετέχουν σε κάποια εκδήλωση , αλλά γιατί το σύστημα τους στέρησε το δικαίωμα στη στέγη και στις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Αυτοί οι άνθρωποι βγήκαν στον δρόμο για ΠΑΝΤΑ.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από ΜΚΟ , καθώς η επίσημη πολιτεία δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα , ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά 25% στην Αθήνα μόνο κάνοντας το φαινόμενο να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Το σημαντικότερο όλων είναι δε το ότι έχει αλλάξει άρδην το προφίλ των ανθρώπων που ζουν στους δρόμους. Δεν μιλάμε πια για περιθωριακά άτομα , ναρκομανείς , αλκοολικούς και λοιπά , αλλά για ανθρώπους που μέχρι χθες είχαν ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο που χάθηκε εν μέσω της οικονομικής κρίσης και τους οδήγησε στο δρόμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος ηλικίας στο 70% των ανθρώπων αυτών είναι τα πενήντα έτη, ενώ το 80% είναι άνεργοι και κυρίως, ανύπαντρες μητέρες γύρω στα πενήντα έτη με δύο παιδιά!!!
Οι ενέργειες πολιτεία και δήμων δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλά παυσίπονα για όσους προλάβουν και δεν δίνουν λύση σε καμία περίπτωση στο πρόβλημα.
Μόνοι αρωγοί και συμπαραστάτες στο πρόβλημα αυτών των ανθρώπων γι ακόμα μια φορά τα αδέσποτα ζωάκια των πόλεων που με κάθε τρόπο βρίσκονται κοντά τους και γίνονται οι οικογένειες και τα σπίτια που είχαν και έχασαν.
Ας πάψουμε όλοι μας να γυρίζουμε το κεφάλι από την άλλη κάθε φορά που συναντάμε κάποιων άστεγο στο δρόμο , ίσως αύριο η μοίρα να παίξει και σε εμάς το σκληρό της παιχνίδι και να βρεθούμε στην θέση του.
Ας σταματήσουμε να κυνηγάμε και να δηλητηριάζουμε τα αδέσποτα γιατί ίσως κάποια μέρα να είναι η μόνη μας συντροφιά στους κρύους και αφιλόξενους δρόμους της πόλης.
http://www.akalyptos.gr
 

Σχετικές δημοσιεύσεις