Εγκαινιάστηκε νέο Ελληνικό Δημοτικό σχολείο στο TOMBOUCTOU στο MALI με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η κ. Μέρω Κεσεσίογλου, Γενική Πρόξενος Ακτής Ελεφαντοστού και  Πρόεδρος της Οργάνωσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΦΡΙΚΗΣ  εγκαινίασε πρόσφατα ένα δημοτικό σχολείο για 400 παιδιά στην πόλη  TOMBOUCTOU στο  MALI  με   την  επωνυμία ΕΛΛΑΣ-ΜΕΓΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ …

…κάνοντας για άλλη μια φορά να ηχήσουν οι σάλπιγγες της ανθρωπιάς και  της ελπίδας στην μακρινή Αφρική προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό και  την ελληνική μας γλώσσα αφού τα παιδιά διδάσκονται και  ελληνικά από έλληνες και  ξένους εθελοντές.

Το σχολείο ΕΛΛΑΣ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι το 17 ίδρυμα της Ελληνικής Δράσης ένα έργο που άρχισε το 1980 και συνεχίζεται με πυξίδα η φιλανθρωπία δεν έχει  σύνορα διότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του.

Λίγα λόγια για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

Η Ελληνική Δράση Αφρικής είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση με σκοπό την ανθρωπιστική βοήθεια προς όλες τις χώρες της αφρικανικής Ηπείρου (κυρίως στις χώρες της γαλλόφωνης Αφρικής). Ξεκινώντας από το 1980, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει τη βοήθειά της που τόσο μεγάλη ανάγκη την έχουν χώρες όπως η Ακτή του Ελεφαντοστού.

Με βασικό στήριγμα την Κα. Μέρω Κεσεσίογλου, πρόεδρο της οργάνωσης, όχι μόνο προσφέρει φαρμακευτικό υλικό ή χρήματα, αλλά κυρίως επικεντρώνεται στο βασικότερο πρόβλημα: Να δώσει στους λαούς της Αφρικής τα εφόδια να σταθούν αξιοπρεπώς στα δικά τους πόδια.

Το έργο της οργάνωσης είναι πολύπλευρο. Προσφέρει φαρμακευτικό υλικό, εξοπλισμό νοσοκομείων, σχολικό υλικό. Αλλά δε σταματά εκεί. Με γιγαντιαία προγράμματα προσπαθεί να μεταφέρει γνώση και κατάρτιση. Με το αγροτικό πρόγραμμα εκπαιδεύει εκεί αλλά και στην Ελλάδα αγρότισσες που με τη σειρά τους όταν επιστρέφουν εκπαιδεύουν και άλλες και ιδρύουν αγροτικούς συνεταιρισμούς, από όπου οι ντόπιοι αποκτούν εισόδημα

Οργανώνοντας ιχθυοκαλλιέργειες βοηθά για την απασχόληση των ανδρών. Προσφέρει εργαλεία και τρακτέρ στους αγρότες. Οργανώνει ελληνικές εβδομάδες για την προσέγγιση των δύο λαών

Μπαίνοντας στη νέα χιλιετία, βάζουμε στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων της Αφρικής. Μέσα από αυτό το χώρο μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο της οργάνωσης και τα σχέδια για το μέλλον.

Αριθμός Λογαριασμού:
ALFA BANK
014 11600 2320 001489
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΦΡΙΚΗΣ
Διευθ.: Λυκείου 13, 106 74 Αθήνα, Ελλάδα
Tηλ. – Fax: +30 210 7216625
email: c-ivoire@hol.gr
———————-

Σχετικές δημοσιεύσεις