Τέλος των εργασιών της 3ης επιστημονικής ημερίδας των Φυσιοθεραπευτών.

Μηνύματα μετά το τέλος των εργασιών της 3ης επιστημονικής ημερίδας με θέμα: «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

•    Σταύρος Αθ. Σταθόπουλος Φυσικοθεραπευτής Δ/ντης & Καθ. Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Παν/μίου “G. Marconi” Ρώμης, Ιταλία τ. Καθ. Μ.Δ.Δ.Ε- Τομ Ειδ. Αγωγής, Π.Τ.Δ.Ε Παν/μίου Αθηνών.

Ευχαριστώ όλους εσάς , που διαθέσατε ένα πρωινό Σαββάτου και παραβρεθήκατε στις 8/3/2014 στο Δώμα του Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός» για να παρακολουθήσετε τις εργασίες της 3ης επιστημονικής ημερίδας με θέμα: «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Ευχαριστώ επίσης:
1.    Την Οργανωτική & Επιστημονική επιτροπή που με τη βοήθεια τους, υπερβήκαμε τους προσδοκώμενους στόχους.
2.    Τους συνδιοργανωτές μας (Διοίκηση του Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός» & του Π.Τ Αττικής).
3.    Την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, που χαιρέτισε την ημερίδα εκ μέρους του Υπουργείου.
4.    Την εκπρόσωπο στην Ελλάδα του Ιταλικού τηλεματικού Παν/μίου “G. Marconi”, που παρευρέθηκε στην ημερίδα, απόδειξη υποστήριξης της ένταξης των φυσικοθεραπευτών σε μεταπτυχιακά προγράμματα του.
5.    Τους εκπροσώπους όλων των φορέων (30), που άλλοι παρευρέθηκαν και άλλοι έστειλαν γραπτό κείμενο. Τα τιμητικά λόγια τόσο για έμενα προσωπικά όσο και για την επιστήμη της φυσικοθεραπείας αλλά και οι προτάσεις συνεργασίας (Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης, Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού, Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής, Όμιλος Προστασίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων «Η Δεξιότητα», Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση) αποδεικνύουν, πως η εξωστρέφεια του κλάδου μόνον οφέλη αποφέρει.
6.    Τους εισηγητές που με τις στοχευμένες διαλέξεις τους ανέδειξαν το επιστημονικό κύρος της ημερίδας.
7.    Την κ.Rebecca Stephenson, PT, PhD, Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Φυσικοθεραπευτών για την Υγεία των Γυναικών (IOPTWH), υποομάδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (W.C.P.T). Με τις οδηγίες της και την αμέριστη στήριξη της, συνέβαλε έτσι ώστε μέσω αυτής της ημερίδας, η χώρα μας να είναι υποψήφια ένταξης στο δίκτυο της IOPTWH.
8.    Τους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθεια τους (TENA lady, AMISTIM, ΚΑΛΟΥΣΟΣ, INTERAMERIKAN –πρόταση πιθανής συνεργασίας, MIDEAST travel- διαρκείς ειδικές προσφορές για όλα τα μέλη του Π.Σ.Φ)

Αποδείξαμε ότι μέσα στο μίζερο περιβάλλον που διέπει το χώρο μας αλλά και την ίδια την καθημερινότητα μας, όταν έχουμε όραμα μπορούμε να υλοποιούμε μόνον θετικά πράγματα.
Ο πήχης λοιπόν της 4ης ημερίδας για το 2015, πάντα στα πλαίσια των επιστημονικών εκδηλώσεων «ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ», μπήκε ψηλά.

Εκδηλώστε τις προτάσεις σας «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ …………» και ότι άλλο σχετικό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: stavros.stathopoulos@yahoo.gr
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ
Σταύρος Αθ. Σταθόπουλος

•    Μιμή Μαρσέλλου M.S., PT, New York University (U.S.A.) Ιδρύτρια του Γυναικολογικού/Μαιευτικού Προγράμματος Φυσικοθεραπείας “ΜΑΜΑ”, Επιστημονικός Συνεργάτης SCA Ελλάς τ. Υπεύθ. Έργου Ιατρ. Υπηρ. Οργαν. Επιτρ Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004

Το Σάββατο 8/3/14 μαζί με τον εορτασμό για την Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρόνια η εξειδικευμένη ημερίδα Φυσικοθεραπείας με ειδικό θέμα την Υγεία των Γυναικών στο Δώμα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
Ως πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, διαπίστωσα με χαρά την μεγάλη συμμέτοχη και προσέλευση των συμμετεχόντων και διέκρινα τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των νέων συναδέλφων για γνώση και πρόοδο.
Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω θερμά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής και το Υπουργείο Υγείας που με την αιγίδα τους υποστηρίζεται επίσημα η ημερίδα ετησίως, τους χορηγός που στη δύσκολη περίοδο της οικονομίας του τόπου μας συνεισέφεραν ενεργά στην υλοποίηση της ημερίδας καθώς και όλους τους επιστημονικά καταξιωμένους γιατρούς και συναδέλφους φυσικοθεραπευτές ομιλητές που μας τίμησαν με τις υψηλού επιπέδου εισηγήσεις τους συμβάλλοντας στην ενημέρωση, γνώση και πρόοδο του αντικείμενου που άπτεται της υγείας των γυναικών. Επίσης, ευχαριστώ θερμά την οργανωτική επιτροπή για την καθ’ όλα άρτια διεξαγωγή της ημερίδας και για την ξεχωριστή, όπως κάθε χρόνο, επιλογή του θέματος.

Κάνοντας απολογισμό για την ημερίδα είναι γεγονός ότι:

•    Υπάρχει κραυγαλέα έλλειψη μηχανισμού καταγραφής στοιχείων και επίσημης έρευνας στη χωρά μας στα ειδικά θέματα που αφορούν στην υγεία των γυναικών και είναι αδιαμφισβήτητα αναγκαία η άμεση δράση δημιουργίας του.
•    Η φυσιοθεραπευτική παρέμβαση είναι η πρώτη επιλογή στην συντηρητική αντιμετώπιση σε όλα τα ειδικά θέματα που αφορούν στην υγεία των γυναικών. Η Φυσικοθεραπεία αποτελεί ανάγκη και όχι δαπάνη για το σύστημα Υγείας και η αποτελεσματικότητα της αποτελεί σπουδαιότητα και όχι λεπτομέρεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πάσχουσας γυναίκας. Η ένταξη της φ/θ παροχής στο εθνικό συνταγολόγιο τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα είναι αποστολή και στόχος όλων μας και είναι ανάγκη να υποστηριχτεί τόσο από την πολιτεία όσο και από τους ιδιωτικούς φορείς.
•    Η ενεργή και αδιάσπαστη δημιουργία διεπιστημονικής ομάδας ειδικών επαγγελμάτων υγείας αποτελεί το δυνατό κρίκο της επαγγελματικότητας όλων των κλάδων για εύστοχη παραπομπή στοχεύοντας στην πρόληψη αλλά και στην έγκαιρη αντιμετώπιση των περιστατικών μειώνοντας έτσι την ταλαιπωρία της πάσχουσας γυναίκας.
•    Η διεύρυνση του προγράμματος Γυναικολογικής και Μαιευτικής Φυσικοθεραπείας στα Τ.Ε.Ι. Φ/Θ όλης της χώρας αποτελεί αναγκαιότητα ώστε οι φοιτητές στην Ελλάδα να εκπαιδεύονται και τα προγράμματα να αποκτήσουν δύναμη, κύρος και προσθετό ενδιαφέρον.

Με εφόδια την εκπαίδευση και την επιστημονική τεκμηρίωση, πιστεύω πως οι μόνοι περιορισμοί μας στην παροχή συνολικής φ/θ φροντίδας ΚΑΙ της γυναίκας ασθενούς θα είναι η φαντασία μας και η δύναμη της πίστης στο ρόλο μας.
Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ κάθε χρονιά η ημερίδα να είναι δυνατή και γεμάτη γνώση, να προσφέρεται αλλά και να παράγεται έργο και δράση και να μην σταματά να δημιουργεί εστίες προόδου και ανάπτυξης του κλάδου μας.

Πρόταση μου, στην οργανωτική επιτροπή, είναι να γίνεται ενημέρωση και απολογισμός των δράσεων στα θέματα που αναπτύσσονται κάθε χρονιά πριν την έναρξη των εργασιών της επόμενης ημερίδας ώστε να δημιουργηθούν τα κίνητρα να συμβάλλουμε ενεργά στην συνέχιση των ειδικών θεμάτων στον τόπο μας.

Με τιμή και συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Μιμή Μαρσέλλου

Σχετικές δημοσιεύσεις