8ο: Επιλέξτε τον αποκλειστικό θηλασμό

Είναι καλύτερο για τις μητέρες να συνεχίζουν τον αποκλειστικό θηλασμό μέχρι και τους 6 μήνες και μετά να προσθέτουν άλλα υγρά και φαγητά στη διατροφή του μωρού.

Ίσως ήδη γνωρίζετε ότι ο θηλασμός έχει πολλά οφέλη για τις μητέρες και τα παιδιά. Ένα από αυτά είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τον καρκίνο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θηλασμός μπορεί να προστατεύσει τις μητέρες από τον καρκίνο του μαστού.

 Προστατεύει, παράλληλα, και τα μωρά από το να πάρουν παραπανίσιο βάρος, και κατά συνέπεια να μη γίνουν πιθανόν υπέρβαροι ως ενήλικες. Οι υπέρβαροι ενήλικες έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Πώς συνδέεται ο θηλασμός με την προστασία από τον καρκίνο;
Ο θηλασμός μειώνει τα επίπεδα κάποιων ορμονών στο σώμα της μητέρας, και έτσι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.
Στο τέλος του θηλασμού, το σώμα διώχνει όλα τα κύτταρα του μαστού που μπορεί να έχουν βλάβες. Αυτό, επίσης, μειώνει τον κίνδυνο να αναπτύξει η γυναίκα καρκίνο του μαστού στο μέλλον.

Οι έρευνες δείχνουν, παράλληλα, ότι τα μωρά που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να καταναλώνουν πολλές θερμίδες και πρωτεΐνες σε σχέση με μωρά που τρέφονται με παιδικό γάλα. Αυτό σημαίνει πως είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ως ενήλικες.

Σχετικές δημοσιεύσεις