«Ο τυχερός Στρατιώτης»-θέατρο ΠΟΡΤΑ

«Ο τυχερός  Στρατιώτης»- Θέατρο ΠΟΡΤΑ

Για 2 τελευταία Σαββατοκύριακα στο θέατρο ΠΟΡΤΑ

Για 2 τελευταία Σαββατοκύριακα θα παίζεται η φετινή παραγωγή της Μικρής Πόρτας, Ο τυχερός  Στρατιώτης, μια από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του θιάσου που συμπλήρωσε φέτος 39 χρόνια  αδιάλειπτης  θεατρικής δημιουργίας για παιδιά.

Πρόκειται για ένα παραμύθι του οποίου μια παραλλαγμένη εκδοχή ενέπνευσε,  μεταξύ άλλων,  τον Ιγκόρ Στραβίνσκι  να συνθέσει   ένα διάσημο πια  μουσικό και χορευτικό θέαμα την «Ιστορία του στρατιώτη».
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ μετά τον Στραβίνσκι το θέμα  του μύθου χρησιμοποιήθηκε  από τον  Jim Henson (Τζιμ Χένσον), δημιουργό της πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς  Muppet Show (Μάπετ Σόου), σε μια αναπάντεχη εκδοχή  σκηνοθετημένη από τον γνωστό σκηνοθέτη Άντονι Μιγκέλα.

Η δύναμη αυτού του μύθου απετέλεσε και για τη Μικρή Πόρτα, πηγή για την φετινή της θεατρική δημιουργία. Οι απεριόριστες αφηγηματικές του δυνατότητες οδήγησαν στο «χτίσιμο» μιας ασυνήθιστης και συναρπαστικής παράστασης που  τη χαίρονται μικροί και μεγάλοι.

Εικόνες πολύχρωμες και διασκεδαστικές  εναλλάσσονται με στιγμές ποιητικές και ατμοσφαιρικές σε μια παράσταση όπου μια κούκλα γίνεται συμπρωταγωνιστής και εμπνέει ορισμένους από τους καλύτερους  ηθοποιούς του Ελληνικού θεάτρου που έχουν εισπράξει ύμνους από την κριτική και έχουν τιμηθεί με θεατρικά βραβεία :  Άννα Μάσχα,  Αργύρης Ξάφης, Κώστας Μπερικόπουλος, Άννα Καλαϊτζίδου, Σωκράτης Πατσίκας και  Βαγγέλης  Χατζηνικολάου.

Η Μικρή Πόρτα είναι  ιδιαίτερα υπερήφανη για αυτήν τη συνεργασία  πιστεύοντας πως η συμμετοχή τους σε μια παράσταση για παιδιά – ακόμα και της Μικρής Πόρτας –  αποτελεί από μόνη της ένα θεατρικό γεγονός.
Το κείμενο  είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, που το έγραψαν  μαζί με τους ηθοποιούς στη διάρκεια των προβών. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος  έχει και την ευθύνη της σκηνοθεσίας.
Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι :
Σκηνικά – κοστούμια  : Ελλη Παπαγεωργακοπούλου,
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής.
Επιμέλεια κίνησης :  Χρήστος Παπαδόπουλος.
Φωτισμοί : Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Δήμητρα   Αλουτζανίδου, Μαρία  
Λαζαρίδου /  από την ομάδα beforeLight
Κούκλες : Φαίη Τσίτου    
Βοηθός σκηνοθετης : Τάσος Αγγελόπουλος
Βοηθοί σκηνοθετη : Ευγενία Δελιαλή, Άννα Μιχελή,Μίλτος Σωτηριάδης
Βοηθός σκηνογράφου : Μαριαλένα Καποτοπούλου

Παραστάσεις : Σάββατο 3:00 μ.μ , Κυριακή 11:00πμ & 3:00μ.μ
Γενική είσοδος : € 16

Διεύθυνση και εκτέλεση παραγωγής
Γιάννα Καμπουρίδου / Γιάννα Δεληγιάννη

Σχετικές δημοσιεύσεις