Το Νησί

Μια από τις πλέον επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές έφτασε στο τέλος της σημειώνοντας στο τελευταίο επεισόδιο, όπως και στα προηγούμενα εξάλλου, νέο ρεκόρ τηλεθέασης.

Από 3.500.000 έως 4.500.0000 περίπου τηλεθεατές καθηλώθηκαν το βράδυ αυτό στους δέκτες τους σε ποσοστό 34,5%.

Αξιοσημείωτο είναι πως σε όλη τη διάρκεια της προβολής του, το «Νησί» κατάφερε να λανσαριστεί στο τοπ 10 των προγραμμάτων και να φτάσει ως και στην 2η θέση πίσω από τον τελικό Ελλάδος- Πορτογαλίας, στο Euro του 2004.

Τα συναισθήματα τους και τους λόγους για την μεγάλη επιτυχία της σειράς του Mega μας εξηγούν κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της.

Την πεποίθησή του δηλώνει ο Στέλιος Μάινας (Γιωργής Πετράκης), πως η ποιότητα της σειράς ήταν εκείνη που κέρδισε το κοινό αποδεικνύοντας πως ο Έλληνας τηλεθεατής μπορεί να ξεχωρίζει την διαφορά από τα σκουπίδια. Αναφέρει ακόμα τους ιδιαίτερους δεσμούς του με το νησί της Κρήτης και το σεβασμό του για το χώρο της Σπιναλόγκας.

Την διαίσθησή της ακολούθησε η Κατερίνα Λέχου (Ελένη Πετράκη), με αποτέλεσμα να κερδίσει και αυτή ένα μερίδιο από την επιτυχία της σειράς. Προσγειωμένη όμως στην πραγματικότητα συμπληρώνει πως η επιτυχία δεν κρατά για πάντα.

Η Ευγενία Δημητροπούλου κόντρα στο ρόλο της άτακτης «Άννας», μια και περίμενε να πάρει τον άλλο της ήσυχης «Μαρίας», περιγράφει με τα καλύτερα λόγια την φροντισμένη σε όλα παραγωγή. Η επόμενη μέρα μετά το τέλος της σειράς την βρήκε περισσότερο αναγνωρίσιμη αν και η καθημερινότητά της δεν έχει αλλάξει σημαντικά.

Η Γιουλίκα Σκαφιδά, «Μαρία Πετράκη» για τους λεπρούς της Σπιναλόγκας:Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπεις ανθρώπους λίγο πριν από το θάνατο να μην το βάζουν κάτω, να προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους, να ερωτεύονται, να παντρεύονται, να κάνουν παιδιά μέσα στη Σπιναλόγκα, μέσα σε ένα χώρο θανάτου ουσιαστικά, ένα νησάκι μελλοθάνατων. Είναι συγκλονιστικό πράγμα η δύναμη ψυχής που είχαν αυτοί οι άνθρωποι και το πόσο αισιόδοξα αντιμετώπιζαν τη ζωή.

Αποτελούν και παράδειγμα για μας σήμερα, για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα δικά μας προβλήματα. Εύχομαι ο κόσμος να μη σταθεί μόνο στο συγκινησιακό κομμάτι της ιστορίας, το οποίο είναι πολύ όμορφα δοσμένο, αλλά να πάει και λίγο παρακάτω, να αναλογιστεί κατά πόσο υπάρχουν σύγχρονες «Σπιναλόγκες» και κατά πόσο η συμπεριφορά μας και η στάση μας ενθαρρύνουν τον αποκλεισμό κάποιων ανθρώπων…

Σχετικές δημοσιεύσεις