“Η τριλογία του παραθερισμού”- Κεντρική Σκηνή Εθν. Θεάτρου

“Η τριλογία του παραθερισμού”– Κεντρική Σκηνή Εθν. Θεάτρου
Του Κάρλο Γκολντόνι- Από 16/02/2011- 15/05/2011
ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ο Λεονάρντο και η αδελφή του Βιτόρια προετοιμάζονται πυρετωδώς να αναχωρήσουν για την εξοχή. Οι κοινωνικές συμβάσεις επιβάλλουν έναν πολυτελή τρόπο ζωής, στον οποίο όμως δυσκολεύονται να ανταποκριθούν, αφού τα χρέη τους από παλιότερα δάνεια τους έχουν ήδη πνίξει. Αλλά, πώς μπορεί ο Λεονάρντο να μείνει πίσω όταν η αγαπημένη του Τζιακίντα αναχωρεί για διακοπές, και μάλιστα έχοντας συντροφιά ένα νεαρό και όμορφο αντεραστή; Η απόφαση για μια πολυέξοδη διαμονή στην εξοχή θα διογκώσει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά τους προβλήματα και θα τους οδηγήσει στο δρόμο του συμβιβασμού.
Με άφθονο χιούμορ και πικρή ειρωνεία, ο Βενετός δραματουργός καυτηριάζει το πάθος των συμπατριωτών του για αυτοπροβολή μέσω του πολυτελούς παραθερισμού, χαρακτηρίζοντάς το «μανία και διαταραχή». Όμως, από τα μέσα του 18ου αιώνα, εποχή που γράφτηκε η Τριλογία του παραθερισμού, μέχρι τις μέρες μας, ορισμένες νοοτροπίες παραμένουν ίδιες, υπονομεύοντας διαχρονικά την αξιοπρέπεια και ταπεινώνοντας την ανθρώπινη υπόσταση. Την επίκαιρη αυτή κωμωδία του Γκολντόνι σκηνοθετεί με την προσωπική του, και πάντα δυναμική, σκηνοθετική οπτική ο Νίκος Μαστοράκης, διαθέτοντας ένα σπουδαίο επιτελείο συνεργατών.

Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα εφαρμοστεί εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, με την παράλληλη παρουσίαση παραστάσεών της στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Αναλυτικές πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων θα δίνονται από τα ταμεία και την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου με την έναρξη της προπώλησης.

Μετάφραση Γιώργος Δεπάστας
Διασκευή – Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια Νίκος Μαστοράκης
Σκηνικά Μανώλης Παντελιδάκης
Κουστούμια Νίκος Μαστοράκης
Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική διδασκαλία Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη Μίλτος Σωτηριάδης

Διανομή:
Τζακίντα Εύη Σαουλίδου
Λεονάρντο Γιάννος Περλέγκας
Πατέρας της Τζακίντα, Φίλιππο Δημήτρης Πιατάς
Θεία της Τζακίντα, Σαμπίνα Μάγια Λυμπεροπούλου
Αδελφή του Λεονάρντο, Βιττόρια Έμιλυ Κολιανδρή
Γκουλιέλμο Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Φερντινάντο Νίκος Ψαρράς
Ροζίνα Γιωργιάννα Νταλάρα
Τονίνο Γιωργής Τσουρής
Μπριτζίντα Λένα Παπαληγούρα
Πάολο Νίκος Χατζόπουλος
Κοστάντσα Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη

Πρώτη παράσταση: 16/02/2011

Τελευταία παράσταση: 15/05/2011

Τηλέφωνο ταμείου:: 210 5288170, 210 5288171

Σχετικές δημοσιεύσεις