Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοινωνική Αλληλεγγύη βράβευσε τους Εθελοντές της 9ης Λαμπαδηδρομίας

Γράφει ο Αλέξανδρος Βασιλάκης
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοινωνική Αλληλεγγύη πραγματοποίησε εκδήλωση στο νέο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Καλλιθέας, βράβευσε τους Εθελοντές αιμοδότες …

…και τους Εθελοντές που έλαβαν μέρος στην 9η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Ελλάδος που διοργάνωσε ο Σύλλογος, ο Δήμος Καλλιθέας και η ΠΟΣΕΑ τον Σεπτέμβρη του 2011.

Βραβεύτηκαν οι χορηγοί INTERAMERICAN, ΒΙΚΟΣ.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο κ. Χρίστος Σακκάς πατέρας του Αειμνήστου ιδρυτή και Προέδρου του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνου Σακκά παρέλαβε τιμητική διάκριση για τον υιό του. Βράβευσε επίσης τους Εθελοντές Ποδηλάτες, τους Πρόσκοπος, τους ΜΟΚ, την Αργυρή Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου και την παγκόσμια Χρυσή στο Πόλο κ. Έλενα Κούγδου, το μουσικό συγκρότημα Εκτός Χρόνου και τον κ. Νικόλαο Αλιμπέρτη για την Εθελοντική και αφιλοκερδή συμμετοχή τους στην εκδήλωση της ίδιας ημέρας που ακολούθησε μετά το πέρας της Λαμπαδηδρομίας καθώς και τους φίλους και θερμούς υποστηρικτές του Συλλόγου και του Αιμοδοτικού Εθελοντικού κινήματος.

Την επιμέλεια και παρουσίαση της Εκδήλωσης είχε η νέα Πρόεδρος του Συλλόγου και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καλλιθέας Κ. Αθηνά Εξάρχου.

Παραβρέθηκαν οι: Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνος Ασκούνης, Η πρ. Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Γαλατσίου, μέλλος του Συλλόγου κ. Μαρία Κ. Αλιμπέρτη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ηλίας Καββαδίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Πολιχρονίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος, η Αντιδήμαρχος κ. Μαργαρίτη Βάσω, ο κ. Εμιζάς Ιωάννης και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε μικρή γιορτή και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας.

Οφείλουμε να πούμε πως ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κωσταντίνος Ασκούνης είναι θερμός υποστηρικτής του Πανελλήνιου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοινωνική Αλληλεγγύη, και πως η Κοινωνική δράση του Δήμου είναι πρωτοπόρα σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι σύμφωνα με τις αποφάσεις 330/2010, 331/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε μηδενική αύξηση σε όλους τους συντελεστές των Τελών Καθαριότητας για το έτος 2011.

Ειδικότερα: για τις Οικίες 0%, για τα Καταστήματα – Επαγγ. στέγες (κάτω των 500 μ2) 0% και για τους Οργανισμούς – Τράπεζες – Θυγατρικές εταιρείες Τραπεζών – Βιομηχανίες – Εργοστάσια Πολυκαταστήματα – Σούπερ Μάρκετ (& λοιπές επαγγελματικές στέγες άνω των 500 μ2) 0%.

Ο Φόρος Ηλεκτροδοτουμένων Χώρων παραμένει επίσης ίδιος στις τιμές του 2003 δηλ. 0,16/Μ2, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα νοικοκυριά αλλά και τον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής του.

Αλλες Κοινωνικές δράσεις:

1. ΔΗΜ.ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΙΑΤΡΕΙΑ: ΠΑΘ. ΚΑΡΔ. ΠΑΙΔ. ΓΥΝ. ΠΝΕΥΜ. ΟΡΘΟ. ΝΕΦΡ. ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ: 40.000 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ
2. ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ – ΕΚΠΑΙΔ/ΚΟΣ ΥΓ/ΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Ε.Ε.Σ – ΙΑΤΡΕΙΑ3000 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ – 500 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
3. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ,ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 295 ΩΦΕΛΟΥΜ.  
4. ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ – 250 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΗΣΙΩΣ
5. ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΧΡΙΣΤ.& ΠΑΣΧΑ
6. ΕΚΤΑΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ.
7. ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ.
8. ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ.
9. ΤΑΦΗ ΑΠΟΡΩΝ.
10. ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
11. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
12. ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ “ΘΗΣΕΑΣ” – 20-25 ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ
13. 100 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΟΓΡΑΜ.
14. 112 ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
15. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΑ – ΣΕ 10.577  ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ
16. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ – ΣΕ 2120 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις