Το Χαμόγελο Του Παιδιού: Όταν μεγαλώσω θέλω να βοηθώ και εγώ παιδιά, όπως κάνεις εσύ!

Η κοινή γνώμη πάγωσε για άλλη μια φορά στο άκουσμα της είδησης….

 «Ένα 8χρονο παιδί μάρτυρας ενός φριχτού εγκλήματος με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους γονείς του».
 «Έσφαξε τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του παιδιού τους!» «Οικογενειακή τραγωδία – Σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στο 8χρονο παιδί τους»
….είναι μερικοί από τους τίτλους που αναρτώνται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο.
 «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, βρέθηκε κοντά στο παιδί προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά του σε ασφαλές περιβάλλον.
 Η Κοινωνική Λειτουργός μας, που βρέθηκε δίπλα του, συγκινήθηκε όταν το άκουσε να της λέει: «Όταν μεγαλώσω θέλω να βοηθώ και εγώ παιδιά, όπως κάνεις εσύ!».
 Το παιδί φιλοξενείται προσωρινά σε προστατευμένο περιβάλλον, το ίδιο όμως εξέφρασε την επιθυμία να μείνει σε ένα από τα σπίτια μας γιατί…. «εκεί τα παιδιά περνάνε καλά», όπως χαρακτηριστικά μας είπε.
  «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» τον περασμένο Μάιο έλαβε ανώνυμη καταγγελία στη Γραμμή SOS 1056 και ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες αρχές για τη βίαιη συμπεριφορά του πατέρα προς τη σύζυγο του παρουσία του ανήλικου παιδιού τους.
Δυστυχώς δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα…. Μια ακόμη περίπτωση όπου οι ελλείψεις του συστήματος έφεραν ως αποτέλεσμα την αδυναμία προστασίας ενός ακόμη παιδιού. Η συγκεκριμένη είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες καταγγελίες που αποστέλλονται κάθε χρόνο στις αρμόδιες αρχές από τη Γραμμή SOS 1056, με μοναδικό σκοπό την προστασία των παιδιών.

http://www.hamogelo.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις