Έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Χατζηιωάννου Titanium Yiayiannos Gallery

Στις 27 Μαρτίου εγκαινιάζεται στην Titanium Yiayiannos Gallery η έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Χατζηιωάννου, με τίτλο «Στη διαπασών», η οποία διαρκεί έως και τις 14 Απριλίου 2013.

Η ιστορικός τέχνης Ντόρα Ρογκάν σχολιάζει για την έκθεση: “Το μεστό σε νόημα και σε αισθητική ποιότητα έργο του δημιουργού, γνωρίζει στην τωρινή του δουλειά μια κορύφωση, άξια κατακτημένη μες από την πίστη του στο προσωπικό του όραμα. Η όποια μορφή παραπέμπει αυτοδύναμα, χάρη στην οπτική γωνία, την κλίμακα, το εικαστικό και συγχρόνως ψυχολογικό «zoom», που επιχειρεί επάνω της ο καλλιτέχνης, σε καταστάσεις, δράσεις, συναισθήματα και αντιδράσεις που προκαλούν ένα ιδιαίτερα πλατύ φάσμα συνειρμών.

Οι συνθέσεις του ζωγράφου υποδεικνύουν τις ατραπούς που οδηγούν από τη φυσική, υλική υπόσταση στην επικράτεια του πνεύματος. Ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα καθώς στα έργα του καλλιτέχνη, ο πανταχού παρών ερωτισμός, ταυτίζεται με την αντιδραστική ενέργεια που τον ορίζει και τον διαπερνά. Ενέργεια που εξασφαλίζει στα έργα του Χατζηιωάννου τη μοναδικότητα της αποκλειστικά προσωπικής και αισθητικά πολυσήμαντης, δημιουργίας. Της μόνης ικανής να ορθώσει ανάστημα στο ακαλαίσθητο πανδαιμόνιο της ισοπεδωτικής -εικαστικά- παγκοσμιοποίησης”.
Πληροφορίες εκδήλωσης
Titanium Yiayiannos Gallery
Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, 116 35 Αθήνα, +302107297644, http://www.titaniumartgallery.com/index-gr.php
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 18.00 – 22.00
Σάββατο, Κυριακή: 11.00-15:00
Εγκαίνια έκθεσης: 27 Μαρτίου 2013 στις 22.00
Είσοδος ελεύθερη
Πηγή: http://www.elculture.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις