Ζήστε μια ζωή υγιή, χωρίς ΤΣΙΓΑΡΟ!

Το κάπνισμα είναι παγκοσμίως η κυριότερη αιτία καρκίνου που μπορεί να αποφύγει κανείς. Ο καπνός μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και κυρίως όταν τον συνδυάζουμε με αλκοόλ.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το παθητικό κάπνισμα είναι, επίσης, πολύ επικίνδυνο.
Ο καπνός είναι υπεύθυνος για το 90% των καρκίνων του πνεύμονα και παίζει ρόλο, επίσης, στους καρκίνους του στόματος, του φάρυγγα, του λάρυγγα, του οισοφάγου, του παγκρέατος, του τραχήλου, των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.
Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών
Καμία συμβουλή για την πρόληψη του καρκίνου δεν θα ήταν ολοκληρωμένη, εάν δεν παρακινούσε για διακοπή του καπνίσματος, υγιεινή διατροφή, φυσική άσκηση και διατήρηση κανονικού βάρους.
Εάν καπνίζετε, το να το κόψετε είναι το σημαντικότερο που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου. Δεν είναι ποτέ αργά για να το κόψετε, καθώς με το που το πράξετε η υγεία σας θα ωφεληθεί άμεσα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας στηρίξει στην προσπάθειά σας και να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους διακοπής.
Ακόμη και μία από τις παραπάνω συμπεριφορές κινδύνου κι αν μειώσετε, προστατεύετε τον εαυτό σας από τον καρκίνο.
Μπορείτε να ενημερωθείτε από τα ςπόμενα δημοσιεύματά μας και σε συνδιασμό με  τις παραπάνω επικίνδυνες συμπεριφορές, θα μπορείτε να προστατευτείτε πολύ περισσότερο!

Σχετικές δημοσιεύσεις