Οι χουρμάδες στην διατροφή μας έχουν καταπληκτικά ενεργειακά αποτελέσματα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ασφαλή και αποτελεσματική ενεργειακή ώθηση δίνουν οι ξηροί καρποί

και είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, σας κρατούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χορτάτους και σας βοηθούν να αποφύγετε την ζάχαρη που υπάρχει σε  άλλα γλυκά σνακ.

Ακριβώς όπως και τα άλλα αποξηραμένα υγιεινά σνακ, (ξηροί καρποί και φρούτα) έτσι και ο χουρμάς προσφέρει τεράστια οφέλη για την υγεία, κάτι που είναι γνωστό από την αρχαιότητα σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα, από το 7000 π.Χ..

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι αυτός ο τσαλακωμένος καφέ καρπός είναι ένα βασικό είδος διατροφής στη Μέση Ανατολή για χιλιάδες χρόνια.

Περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες, είναι επίσης χρήσιμο σε περίπτωση διάρροιας  καθώς βοηθά την ισορροπία του πεπτικού σας συστήματος. Τρώγοντας λίγους χουρμάδες έχετε ένα γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο για να ανακουφιστείτε από οποιαδήποτε ενόχληση του εντέρου, επειδή συμβάλει στη βελτίωση καλών βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα σας.

Είναι γεμάτος από μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά, χαλκό, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένων βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη), νιασίνη, παντοθενικό οξύ, και ριβοφλαβίνη.

Περιέχει επίσης καλές ποσότητες βιταμινών Α και Κ και το καροτένια, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι πολύ ευεργετικές για να βοηθήσουν το σώμα σας να αφαιρέσει τις τοξίνες με έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο.

Πολλές μελέτες έχουν γίνει σχετικά με τα οφέλη για την υγεία των ανθρώπων που τρώνε χουρμάδες. Μια μελέτη του 2003, ιδίως, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Food, Επιστημών και Διατροφής ενημερώνει ακόμα ότι οι χουρμάδες μπορούν να θεωρηθούν ως μια σχεδόν ιδανική τροφή, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

Αυτή η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χουρμάδες περιέχουν τουλάχιστον 15 συστατικά, συμπεριλαμβανομένων σελήνιο, 23 είδη των αμινοξέων και μερικά αρκετά καλά ακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το παλμιτολεϊκό, ελαϊκό, λινολεϊκό, και λινολενικό οξύ.

Οι χουρμάδες είναι επίσης ένα superfood για την ενίσχυση των οστών και αγωνίζονται για να αποκρούσουν τις ασθένειες όπως η οστεοπόρωση.

Επίσης οι χουρμάδες είναι γεμάτοι από σίδηρο και ως εκ τούτου, μια εξαιρετική πηγή διατροφής που βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων αυτών σε αναιμικούς ασθενείς, αυξάνοντας τελικά τη συνολική ενέργεια και τη δύναμή τους.

Αυτό το γλυκό καφέ φρούτο συντελεί στη μείωση της LDL κακής χοληστερίνης, ενώ  περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα οργανικού θείου, το οποίο είναι γνωστό ότι είναι χρήσιμο για τη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων.

Κατά την επιλογή των χουρμάδων σας, πάντα αναζητήστε τους φρέσκους, παχουλούς καρπούς,  που έχουν ομαλά ζαρωμένο αδιάσπαστο δέρματα. Κρατήστε αποξηραμένους χουρμάδες για μεγάλο διάστημα έως ένα έτος στο ψυγείο σε ένα σφιχτό, σφραγισμένο δοχείο.

Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Δημοσιογράφος

Σχετικές δημοσιεύσεις