Υδρούσα & Βούλα, πειραματόζωο για τη Ριβιέρα του Σαρωνικού

«Μετά από τη μνημονιακή εξαγγελία του πρωθυπουργού για μετατροπή του Σαρωνικού σε …Ριβιέρα τα επενδυτικά funds άρχισαν να κάνουν  σατανικά σχέδια για πλήρη εμπορευματοποίηση  της παραλιακής ζώνης με απρόβλεπτες συνέπειες για το περιβάλλον,

τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής των πολιτών» υποστηρίζει η κίνηση ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Σύμφωνα με την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, « σαν πειραματόζωο για το σχεδιασμό αυτό φαίνεται ότι έχει επιλεγεί το ιστορικό νησάκι Υδρούσα και η παραλία της Βούλας. Και φυσικά  εάν  το σχέδιο αυτό πετύχει θα εφαρμοσθεί αντίστοιχα σε όλα τα μικρά νησάκια (βραχονησίδες) που βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού και τις αντίστοιχες παραλίες που βρίσκονται απέναντί τους».
Η κίνηση επικαλείται  δημοσίευμα της εφημερίδας Real News της Κυριακής 22/9, « για την καταστροφική επένδυση που ετοιμάζει η οικογένεια Αλαμανή, ιδιοκτήτρια του νησιού, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  με τον ελκυστικότατο τίτλο “Πράσινη“ επένδυση στην Υδρούσα. Φθάνουν μάλιστα στο σημείο να παρουσιάζουν τα καταστροφικά τους σχέδια σαν “Πρότυπο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Ερμηνείας Περιβάλλοντος. Ανάδειξη φυσικού τοπίου– Διαχείριση     επισκεψιμότητας“. Και αφού σε όλη την περιγραφή παρουσιάζεται μια οικολογικού χαρακτήρα και ήπιας μορφής επένδυση το δημοσίευμα καταλήγει στο λίαν επικίνδυνο  “δια ταύτα” που είναι ότι:
α) Θα κατασκευασθούν δύο λιμάνια, ένα στον όρμο Αντύπα μπροστά στο Ασκληπιείο και ένα στην Υδρούσα για τη μεταφορά των επιβατών με πλοιάριο που θα κοστίζει 6 Ευρώ. Χωρίς βέβαια να υπολογισθούν οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις, πιθανόν και μαγαζιά που μπορεί να γίνουν κοντά στα λιμάνια. Και χωρίς να γίνεται καθόλου λόγος για τα  λύματα των σκαφών που θα πηγαινοέρχονται
β) Οι επισκέπτες θα μπορούν να φθάνουν στο νησί και με ιδιωτικά σκάφη και άρα το λιμάνι θα έχει τις απαιτούμενες για το σκοπό αυτό διαστάσεις
γ) Θα υπάρχει οργανωμένη πλάζ με ξύλινες ομπρέλες. Ποιος άραγε θα ελέγχει τον αριθμό τους;
δ)Θα υπάρχει πλωτό κυλικείο. Θα είναι ένα ή περισσότερα και ποιός θα ελέγχει τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων  και που θα πηγαίνουν τα λύματα που θα παράγονται:
ε)Προβλέπονται 100 θέσεις εργασίας. Άρα προβλέπεται πληθώρα επισκεπτών
στ) Προβλέπεται υπαίθριο θέατρο  για τις γνωστές καλλιτεχνικές βραδιές που πραγματοποιούνται και σήμερα στις οργανωμένες ακτές και αφήνουν άϋπνους τους πολίτες».
Η Εναλλακτική Δράση δηλώνει ότι  είναι τελείως αντίθετη με οποιαδήποτε κερδοσκοπική δραστηριότητα  στις βραχονησίδες και τις ακτές του Σαρωνικού και για την Υδρούσα προτείνει
        Να ανακηρυχθεί το νησί σε προστατευόμενο φυσικό και ιστορικό πάρκο λόγω αφενός της ύπαρξης ορνιθοπανίδας  σύμφωνα με έγγραφο Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών και της ύπαρξης γερμανικών πολυβολείων που είναι ιστορικά μνημεία.
        Να διαμορφωθούν καλαίσθητα οι χώροι των πολυβολείων και να χαραχθούν πεζοπορικά μονοπάτια. Να επιτρέπεται μόνο η επίσκεψη χωρίς καμία εμπορική δραστηριότητα.

Σχετικές δημοσιεύσεις