Η τηλεοπτική Ζήνα και η GREENPEACE

Γυναικεία”Φύση” Γκριν Γκόσιπ!

Της Ειρήνης Καμπά..
Η ηθοποιός και εθελοντής της Greenpeace Lucy Lawless καταδικάστηκε

σε κοινωνική εργασία μαζί με έξι από τους συναδέλφους/διαδηλωτές της, το περασμένο Φεβρουάριο, για παραβίαση του “Noble Discovery”, ένα πετρελαιοφόρο της Shell!

Η πρώην αγαπημένη «Ζήνα», φαίνεται να μπήκε ξανά στο ρόλο της ηρωίδας μαζί με μια ομάδα ακτιβιστών της Greenpeace όπου ανέβηκαν στο πετρελαιοφόρο και αλυσοδεμένοι στον πύργο του πλοίου διαμαρτυρήθηκαν για τις γεωτρήσεις πετρελαίου που έκανε το πλοίο στην Αρκτική. Η ηθοποιός ομολόγησε την ενοχή της μετά τη σύλληψή της στο λιμάνι της Νέας Ζηλανδίας, για την παραβίαση του αγκυροβολημένου πλοίου.
Εξαιτίας αυτής της διαδήλωσης η Lawless, παραλίγο να καταδικαστεί μέχρι και σε τρία χρόνια φυλάκιση! Ευτυχώς, οι διαδηλωτές καταδικάστηκαν μόνο σε 120 ώρες κοινωνικής εργασίας ο καθένας, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 651,44 δολάρια για τις επισκευές στο λιμάνι του Taranaki.

Σε μια δήλωση που έκαναν έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Taranaki, η Lawless δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που έχουμε λάβει μέρος στην προσπάθειά να σταματήσουμε τα απερίσκεπτα σχέδια της Shell για γεωτρήσεις για πετρέλαιο στην Αρκτική. Από τότε που ανεβήκαμε στο Noble Discoverer, ο κόσμος το είδε, και έχουν υπογραφεί εκατομμύρια αναφορές στην Greenpeace, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τώρα να εξετάζει τα σχέδια της Shell. Ας αγκαλιάσουμε την καθαρή ενέργεια. Θα αναγκαστούμε ούτως ή άλλως να πάμε σε αυτή τη μορφή ενέργειας, οπότε γιατί να μην το κάνουμε πριν προκληθεί σημαντική διαρροή πετρελαίου στην Αρκτική, και παραδώσουμε τα εγγόνια μας σε ένα αβέβαιο και επικίνδυνο κόσμο;”

Να που υπάρχουν και στην πραγματική ζωή ήρωες που προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο! Έτσι η “Warrior Princess της Greenpeace” τράβηξε σίγουρα τη παγκόσμια προσοχή στο θέμα. Ας ελπίσουμε η υπηρεσία όπου καταδικάστηκαν να περιλαμβάνει κάποια άλλη φιλική προς το περιβάλλον δραστηριότητα. Νομίζω ότι δεν θα την πείραζε τόσο.

Σχετικές δημοσιεύσεις