Ζητάνε «λύτρα» από τους ηλικιωμένους για την ίδια τους τη ζωή!

Ένα ακόμη μέτρο απαξίωσης του επιπέδου ζωής των ηλικιωμένων, έρχεται να προστεθεί στη φοροκαταιγίδα που πλήττει ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία, με την επιβολή του νέου ειδικού τέλους για την ακίνητη περιουσία και με τον τρόπο εφαρμογής του.

Εκτός του ότι πρόκειται για ένα μέτρο παράλογο, άδικο και για πολλούς συνταγματολόγους αντισυνταγματικό, η εκβιαστική είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της λογιστικής αντιμετώπισης της ανθρώπινης ζωής και της παντελούς έλλειψης ευαισθησίας από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών.

Χιλιάδες ηλικιωμένοι, την ώρα που βλέπουν τις συντάξεις τους να περικόπτονται δραματικά, είναι αναγκασμένοι να βρουν άμεσα (από πού άραγε;) χρήματα για να πληρώσουν το νέο τέλος για τα ακίνητα, υπό την απειλή της διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ!

Ηλικιωμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη καθημερινής χρήσης ιατρικών μηχανημάτων υποστήριξης βρίσκονται, με ευθύνη της Κυβέρνησης, με το πιστόλι στον κρόταφο, εκβιαζόμενοι να πληρώσουν «λύτρα» για την ίδια τους τη ζωή!

Καμία πρόνοια, καμία ρύθμιση για αυτή την ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων δε μπήκαν στον κόπο να σκεφθούν καν οι «τεχνοκράτες» του Υπουργείου Οικονομικών!

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ καταγγέλλει απερίφραστα στη συνείδηση του Έλληνα, την ανάλγητη, βάναυση και εγκληματική αντιμετώπιση των ηλικιωμένων από την πλευρά του κράτους.

Θέτουμε την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της, στην απευκταία περίπτωση που θα κινδυνεύσει ή θα χαθεί ζωή, ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής!

Σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι Εθελοντές Νομικοί Σύμβουλοι της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ, θα υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και τη ζωή των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας!

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885, M: 6947 37 26 27
E-mail: communication@lifelinehellas.gr, pelinath@yahoo.gr
www.lifelinehellas.gr
www.silveralert.gr
www.1065.gr
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf

Σχετικές δημοσιεύσεις